Baby- en Kindergebaar Docententeam

Maak kennis met het Baby- en Kindergebaar docententeam. Dit team staat voor je klaar om je wegwijs te maken met babygebaren. Ze organiseren workshops en trainingen bij je in de buurt, maar kunnen ook op verzoek iets voor je organiseren.

babygebarendocent brechje koster

Docent: Brechje Koster 

Regio: Barendrecht

bekijk profiel
babygebaren docent mirthe

Docent: Mirthe Determeijer

Regio: Rotterdam

bekijk profiel
babygebaren docent desiree

Docent: Desiree van de Beek

Regio: Hoekse Waard

bekijk profiel
babygebarendocent anja

Docent: Anja Feitsma

Regio:Zuid-Hollandse Eilanden

bekijk profiel
babygebarendocent melanie

Docent: Melanie Heppe

Regio: Den Haag

bekijk profiel
carolien docent babygebaren

Docent: Carolien Barendregt 

Regio: Zaanstad

bekijk profiel
babygebarendocent margery

Docent: Margery v/d Kroef

Regio: Alkmaar

bekijk profiel
babygebaren docent anke

Docent: Anke Esmeijer

Regio: Utrecht

bekijk profiel
babygebarendocent jill

Docent: Jill Straatman

Regio: Utrecht

bekijk profiel

Docent: Linda Veldman

Regio: Amersfoort

bekijk profiel
babygebaren docent saskia

Docent: Saskia Schreurs

Regio: Twente

bekijk profiel
babygebarendocent eva

Docent: Eva ter Maat

Regio: Terschelling

bekijk profiel

Docent: Elisa Scheffers

Regio: Den Bosch

bekijk profiel
babygebaren docent jessica

Docent: Jessica Bogers

Regio: Den Bosch

bekijk profiel
babygebaren docent anneloes

Docent: Anneloes de Cock

Regio: Nijmegen

bekijk profiel
babygebarendocent cobi

Docent: Cobi Loeffen

Regio: Nijmegen

bekijk profiel
babygebaren docent floor

Docent: Floor Cartens

Regio: Roosendaal

bekijk profiel
babygebaren docent rachel

Docent: Rachel Niesten 

Regio: Limburg

bekijk profiel
babygebaren docent rianne

Docent: Rianne Theunissen

Regio: Limburg

bekijk profiel
zelf babygebaren docent worden

Docent: Vacature

Regio: Wellicht iets voor jou?

bekijk profiel

Babygebaren Barendrecht: Brechje

Brechje is de oprichtster en eigenaresse van Baby- en kindergebaar. Zij werkt voornamelijk achter de schermen: houdt de website en Facebookpagina bij, verstuurt de bestellingen van de webshop en heeft het eerste contact met klanten. Daarnaast leidt zij de nieuwe docenten op en stuurt het team aan.

Brechje is getrouwd en mama van drie kinderen. Alle drie de kinderen hebben babygebaren geleerd en gebruikt. Inmiddels zijn ze oud genoeg om met gesproken taal te kunnen vertellen wat ze willen. Brechje verzorgt nog regelmatig workshops en trainingen om met gebarende kinderen in aanraking te blijven komen.

babygebarendocent brechje koster
Naar de agenda!

Babygebaren Rotterdam: Mirthe

Babygebaren leren in Rotterdam kan bij docente Mirthe. Naast haar werk voor Baby- en kindergebaar is Mirthe orthopedagoog en moeder van een zoon. 

Hoi, mijn naam is Mirthe. Door mijn werk als orthopedagoog heb ik veel ervaring in ondersteunende communicatie, met name in ondersteunende gebaren.Ik geef cursussen en adviseer ouders en begeleiders van mensen met een communicatieve, zintuiglijke en/of verstandelijke beperking. Na het volgen van verschillende NGT cursussen en de opleiding voor docent bij Baby- en kindergebaar, geef ik sinds enkele jaren ook cursussen en workshops babygebaren in Rotterdam. Dat doe ik vanaf mijn cursuslocatie, maar ik kom ook in de regio bij mensen thuis voor een privé-cursus.

Het is zo mooi om te zien wat je kindje allemaal wil -en met gebaren dus ook kan- vertellen. Ze horen, zien en willen zoveel dingen waar wij geen weet van hebben en die ze nu met ons kunnen delen. Het is dus zowel heel handig, als super leuk om op deze manier met je kindje bezig te zijn! Door deze manier van communiceren leer je je kindje nog beter kennen en begrijpen, en dat is toch wat iedere ouder wil?

babygebaren docent mirthe
Naar de agenda!

Babygebaren Hoekse Waard: Desirée

Desirée is onze docente in de Hoekse Waard en daar buiten. Naast docente is zij moeder van vier kinderen. Met de jongste gebruikt ze op dit moment actief babygebaren en kan je dus goed adviseren. 

Hallo, mijn naam is Desirée en ik ben moeder van vier kinderen. Mijn interesse in gebarentaal is er altijd al geweest. Deze manier van communiceren heb ik dan ook altijd heel bijzonder gevonden.

In februari 2020 kwam ik in aanraking met baby- en kindergebaar en mijn interesse was toen ook meteen gewekt. Mijn eerste gedachte was dan ook: “Was ik dit maar veel eerder tegengekomen.” Bij ons thuis zijn wij de gebaren meteen bij de jongste gaan gebruiken en het is zo mooi om te zien hoe hij dit overneemt. Het is voor hem een verademing om in gebaren te kunnen vertellen waar hij
behoefte aan heeft. Maar ook de oudere kinderen bij ons thuis vinden het leuk en gebaren er op los.

Het was voor mij direct duidelijk dat ik hierin verder wilde. Daarom ben ik docent baby- en kindergebaar geworden. Tijdens workshops en cursussen ga ik je op een leuke manier de gebaren leren en laat ik je zien hoe je met gebaren communiceert met je kindje(s). Je leert de gebaren op een interactieve manier door onder andere spelletjes, boekjes lezen en/of liedjes zingen.

babygebaren docent desiree
Naar de agenda!

Babygebaren Den Haag: Melanie

Babygebaren in Den Haag? Dan ben je bij Melanie aan het juiste adres. Melanie verzorgt in de regio Den Haag workshops in haar eigen ruimte en op locatie. Daarnaast werkt zij al 10 jaar in de kinderopvang.

Hallo! Mijn naam is Mélanie Heppe. Als pedagogisch medewerker werk ik al 10 jaar in de kinderopvang branche. Kinderen ondersteunen bij de ontwikkeling en een bijdrage bieden in de opvoeding is mijn passie. Ik wilde graag nog meer verdieping in mijn werk waardoor ik onlangs afgestuurd bent voor de HBO opleiding pedagogisch educatief professional. Tijdens mijn werk in de kinderopvang kwam ik erachter hoe goed het is om te werken met babygebaren. Baby’s kunnen hierdoor meer aangeven dan hun basisbehoeften, babygebaren helpt ze te vertellen waar zij geïnteresseerd in zijn. Door vele voordelen te lezen besloot ik om docent baby-kindergebaar te worden.

Ik heb er reuze veel zin om jullie te enthousiasmeren om ook aan de slag te gaan met gebaren. Ik verzorg workshops en cursussen voor ouders/verzorgers en andere geïnteresseerden. Daarnaast zijn er ook andere activiteiten die op aanvraag mogelijk zijn. Denk aan ouderavonden,voorlezen met gebaren in een bibliotheek, speciale pakketten voor kinderopvang/gastouderopvang/logopediepraktijken.

Ik hoop jullie snel te zien.

babygebarendocent melanie
Naar de agenda!

Babygebaren Zaanstad: Carolien

Babygebaren leren in Zaanstad kan bij docente Carolien. Naast haar werk voor Baby- en kindergebaar is Carolien werkzaam bij de administratie van een laboratorium.

Hallo! Mijn naam is Carolien Barendregt en ik verzorg workshops babygebaren in en rond Zaandam.

Ik ben moeder van een dochter (2015) en woon zelf in Zaandam. Toen zij 6 maanden oud was, stuitte ik op babygebaren, ik was meteen verkocht. Het is geweldig om je kind te zien communiceren met gebaren. Mijn dochter vertelt mij onderweg in de buggy of op de fiets alles wat ze ziet en leuk vind. Daarnaast kan ze mij goed vertellen wat ze wel en vooral wat ze niet wil. Graag leer ik jou ook gebaren zodat je ook met je kind(eren) kan “kletsen”.

carolien docent babygebaren
Naar de agenda!

Babygebaren Alkmaar: Margery

Babygebaren leren in Alkmaar en omgeving? Onze docente Margery heet je van harte welkom bij haar activiteiten. Naast docent bij Baby- en kindergebaar werkt Margery in het basisonderwijs en is ze moeder.

Hallo allemaal, mijn naam is Margery van der Kroef – Mulder. Samen met mijn man Martijn en onze zoon (2018) ben ik woonachtig in Heerhugowaard. In juni 2020 verwachten wij ons tweede kindje. Ik ben werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs en ik kijk er naar uit om daarnaast vanaf 2021 cursussen en workshops te gaan verzorgen in de regio Alkmaar.

Toen onze zoon negen maanden oud was, zijn mijn man en ik gestart met babygebaren. Wat was dat ontzettend leuk! Onze zoon kon aan ons duidelijk maken wat hij graag wilde, of wat hij zag. We begrepen elkaar en er werd een hoop frustratie weggenomen. Echt fantastisch! Ik ben sindsdien helemaal fan van het inzetten van gebaren om de communicatie van kindjes, die nog niet kunnen praten, te verbeteren. Dat wil ik graag overbrengen aan een ieder die hierin geïnteresseerd is: ouders, grootouders, pedagogisch medewerkers, gastouders. Ik hoop jullie snel te zien!

babygebarendocent margery
Naar de agenda!

Babygebaren Utrecht: Anke

Babygebaren in Utrecht kan bij docente Anke. Anke woont in Houten, en verzorgt babygebarentrainingen in de regio Utrecht.

Hoi! Ik ben Anke Esmeijer en ik woon met mijn man en drie kinderen in Houten. Als juf in het speciaal onderwijs voor dove en slechthorende leerlingen, ben ik in aanraking gekomen met gebaren en toen onze oudste zoon in 2013 geboren werd, was ik erg benieuwd of ook hij gebaren zou gaan oppikken. Ik was blij verrast toen hij al voor hij zijn eerste woordjes kon zeggen, kon communiceren omdat hij met zijn handjes duidelijk kon maken wat hij bedoelde. Bij onze twee andere kinderen zag ik ook wat een profijt je ervan kunt hebben als je babygebaren aan je kinderen leert. Dit enthousiasme wil ik graag overbrengen aan andere ouders en belangstellenden. Dus als jij ook aan de slag wilt met babygebaren en in de omgeving woont van Houten: neem dan contact met me op!

babygebaren docent anke
Naar de agenda!

Babygebaren Utrecht: Jill

Babygebaren in Utrecht kan bij docente Jill. Jill woont in Utrecht, en verzorgt babygebarentrainingen in de regio Utrecht.

Hallo! Mijn naam is Jill Straatman en ik ben sinds 2019 docent baby- en kindergebaar. Als echt talenmeisje maakte ik gebruik van de gelegenheid om een ouderworkshop te volgen. Onze dochter was toen 3 maanden oud. Daar werd ik zo enthousiast van dat ik besloot zelf de opleiding tot docent te volgen. Ik hoop andere ouders en verzorgers van kinderen te kunnen helpen in de communicatie met hun kind(eren). De gebaren zijn bij ons thuis een echte toevoeging en ik zie dat de kleine Norah er veel baat bij heeft. Wil jij meer weten van baby- en kindergebaren? Stuur me dan vooral een berichtje en dan gaan we samen op zoek naar een leuke workshop.

Ik kom ook graag naar je toe in de regio Utrecht. Hopelijk zien we elkaar snel!

babygebarendocent jill
Naar de agenda!

Babygebaren Amersfoort: Linda

Voor babygebaren in Amersfoort moet je bij Linda zijn. Linda verzorgt activiteiten in haar locatie te Amersfoort maar komt ook op locatie in deze regio. Linda werkt hiernaast als Gastouder en Docent Dunstan Babytaal. 

Hoi, mijn naam is Linda. Om babygebaren in Amersfoort te leren ben je bij mij aan het juiste adres. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Naast moeder ben ik werkzaam als gastouder van 10 verschillende kinderen. In de opvang gebruik ik dagelijks de gebaren met de kinderen in de leeftijd 0-4 jaar. Dit doen we de hele dag. Bij boekjes lezen, liedjes zingen en spelletjes. Ik verzorg met grote regelmaat workshops en trainingen in Amersfoort en omgeving. Binnen de kinderopvang train ik collega’s en verzorg ik ouderavonden.

Naar de agenda!

Babygebaren Twente: Saskia

Babygebaren in Twente kan bij docente Saskia. Saskia is mama van twee kinderen met wie zij ook babygebaren gebruikt. Saskia werkt tevens als communicatie- en pr medewerker bij een welzijnsstichting

Hallo, mijn naam is Saskia. Via een vriendin kwam ik in aanraking met babygebaren. In het begin voelde het een beetje vreemd om op deze manier te communiceren, maar door het inlezen en kennismaken met gebaren werd ik steeds enthousiaster. Helemaal toen mijn eigen zoon de gebaren steeds sneller ging oppikken en mij duidelijk kon maken wat hij bedoelde.

Ik verzorg Baby- en kindergebaar activiteiten in de regio Twente. Vanuit huis of bij jou op locatie. Naast cursussen voor ouders verzorg ik ook studiedagen of themabijeenkomsten voor jouw werkplek. Hopelijk kan ik je net zo enthousiast maken over deze geweldige manier van communiceren met je kleintje.

babygebaren docent saskia
Naar de agenda!

Babygebaren Terschelling: Eva

Babygebaren Terschelling, dat is Eva. Docente bij Baby- en kindergebaar op de waddeneilanden.

Mijn naam is Eva ter Maat-Heida. Ik ben moeder van 4 kinderen. Babygebaren zijn wij gaan gebruiken omdat we het leuk vonden. Later werd het gebruik ervan heel nuttig, omdat onze oudste een spraakachterstand bleek te hebben. Bij de andere kinderen zijn we babygebaren ook gaan inzetten omdat we merkten dat we op die manier beter met hen op jonge leeftijd konden communiceren.
De kennis en ervaring die wij hebben opgedaan met babygebaren wil ik graag delen met anderen. Ik gun het andere ouders ook om vroegtijdig beter met hun kind(eren) te communiceren.

babygebarendocent eva
Naar de agenda!

Babygebaren Den Bosch: Elisa

Babygebaren leren in Den Bosch? Dat kan bij Elisa. Zij is actief met het verzorgen van diverse workshops en cursussen. Elisa volgt de opleiding tot Tolk Docent Nederlandse Gebarentaal. 

Hoi, ik ben Elisa Scheffers en ik woon in Den Bosch. Les geven vind ik erg leuk en heb een passie voor gebaren. Als docent baby- en kindergebaren kan ik beide passies combineren. Daarnaast werk ik als verpleegkundige in een ziekenhuis en volg ik de opleiding tot tolk en docent NGT.

Tijdens mijn workshops en cursussen leer je wat babygebaren zijn en hoe je deze samen met je kindje kunt gebruiken. Gebaren worden op een interactieve en speelse wijze aangeboden door het voorlezen van boekjes, zingen en spelletjes gecombineerd met gebaren.

Naar de agenda!

Babygebaren Den Bosch: Jessica

Babygebaren leren in Den Bosch? Dat kan bij Jessica. Zij is actief met het verzorgen van diverse workshops en cursussen. Jessica gebruikt babygebaren thuis met haar dochter.

Hoi, ik ben Jessica. Voor mij zijn babygebaren de perfecte aanvulling om met je kindje te communiceren als praten nog niet lukt. Je kindje kan je ineens iets duidelijk maken, jullie begrijpen elkaar en dat vind ik prachtig om te zien. In mijn workshops en cursussen maak ik graag gebruik van boekjes en ander speelgoed. Zo kun jij ook spelenderwijs aan de slag met babygebaren.

Sinds ik zelf heb ervaren hoe leuk en nuttig babygebaren is, probeer ik dat over te brengen naar anderen. Dat doe ik door cursussen bij mij thuis in Den Bosch, maar ook door aanwezig te zijn bij leuke activiteiten in de buurt. Organiseer je liever een workshop bij jou thuis? Dan kom ik graag naar je toe.

Neem een kijkje bij de geplande activiteiten. Komt de datum jou niet uit? Neem gerust contact met me op om te bekijken of er iets anders mogelijk is.

babygebaren docent jessica
Naar de agenda!

Babygebaren Nijmegen: Anneloes

Babygebaren leren in de regio Nijmegen? Wees welkom bij Anneloes. Anneloes is gastouder en moeder van twee kinderen

Hoi, mijn naam is Anneloes. Ik ben getrouwd met Rob en samen hebben wij twee kinderen, Jolijn en Jurre, die ondertussen al volop aan het puberen zijn. We wonen samen met onze labradoodle Bo in Sint Anthonis.

Werken met kinderen is mijn grote passie. Sinds 2010 werk ik als gastouder, maar ik merkte als snel dat ik meer wilde. Ik wil kinderen een optimale individuele begeleiding kunnen geven en daarnaast ook ouders op weg helpen en ondersteunen bij de opvoeding. Een aantal jaren geleden heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond en ondertussen heb ik heel wat kennis opgebouwd rond emoties bij kinderen. Toen ik te maken kreeg met een gefrustreerde dreumes ben ik op zoek gegaan naar een manier om beter te communiceren met dit kindje. Ze wilde een heleboel vertellen, wat natuurlijk nog niet lukte. Door babygebaren te gebruiken hebben we een stuk frustratie weg kunnen nemen. Vanaf dat moment was ik overtuigd van de kracht van babygebaren en daarom gebaren we nu volop met alle kinderen van 0 tot 4 jaar. Graag wil ik mijn kennis overbrengen op andere ouders, kinderen en professionals, want zeg nou zelf: babygebaren zouden beschikbaar moeten zijn voor ieder kind!

babygebaren docent anneloes
Naar de agenda!

Babygebaren Nijmegen: Cobi

Babygebaren leren in de regio Nijmegen? Wees welkom bij Cobi. Cobi is naast docent bij Baby- en kindergebaar, moeder van drie jongens en werkt als kindercoach in Gassel.

Mijn naam is Cobi. Ik kom uit Gassel, dat ligt tussen Nijmegen en Den Bosch. Ik ben mama van 3 jongens. De oudste heeft ASS. De jongste heeft door zuurstoftekort bij de geboorte meerdere beperkingen en stoornissen, oa ASS.

Met de jongste zijn we begonnen met gebaren om zijn communicatie te ondersteunen. Zodat hij zich toch kan uiten op momenten dat praten niet lukt, en andersom, op momenten dat spraak niet binnen komt bij hem. Voor mijn werk werk ik veel met kinderen met ass en ADHD. Ik ben er van overtuigd dat alle baby’s en kinderen zo veel voordelen uit gebarentaal kunnen halen! Voor baby’s en dreumesen die nog niet kunnen praten, maar zéker ook voor kinderen met communicatie problemen. Soms lukt praten gewoon even niet. Dan is het zo fijn dat je je toch kunt uiten!

Voor Baby- en kindergebaar verzorg ik workshops en trainingen bij mij thuis in Gassel. Daarnaast kom ik in de regio Nijmegen ook naar je toe. Stuur mij dus vooral een berichtje als je graag een workshop bij jou thuis wilt houden.

babygebarendocent cobi
Naar de agenda!

Babygebaren Roosendaal: Floor

Floor is de docent in Roosendaal en omgeving bij Baby- en kindergebaar.. Daarnaast is ze werkzaam bij de bibliotheek en gebruikt ze thuis babygebaren met haar zoon.

Mijn naam is Floor Cartens en ben 33 jaar. Al tijdens mijn opleiding wist ik dat als ik later kinderen zou krijgen ik met hen babygebaren wilde gaan gebruiken. Dus toen in december 2017 ons zoontje geboren werd, wist ik al snel dat ik met hem wilde gaan gebaren. Toen Mats 7 maanden oud was, hebben wij een workshop babygebaren gevolgd en zijn gebaren gaan gebruiken. GEWELDIG! Mats kan aangeven wat hij wil, we kunnen communiceren met elkaar en hebben intensief contact. Ik vind het geweldig om te zien hoe een klein mannetje zijn
handjes gebruikt om met ons (en anderen) in gesprek te gaan. En zou het leuk vinden om mijn enthousiasme over gebaren en het effect van het gebruiken van gebaren over te brengen.

Naast mama van Mats zorgen mijn vriend en ik om de week ook voor zijn 2 kinderen en werk ik in de bibliotheek.

Ik kijk er erg naar uit om met anderen aan de slag te gaan met Baby- en kindergebaren. Dus wil je meer weten, of zou je graag een workshop of cursus willen volgen in, maar komen de geplande data niet uit? Stuur me een berichtje en we plannen met elkaar iets in. Ik verzorg workshops vanuit mijn huis in Oud- Gastel, maar kom ook bij je thuis in de regio West- Brabant.

babygebaren docent floor
Naar de agenda!

Babygebaren Limburg: Rachel

Babygebaren leren in Limburg? Wees welkom bij Rachel. Sinds 2012 is Baby- en kindergebaar actief in Limburg met het verzorgen van diverse workshops. Daarnaast gebruikt Rachel  thuis bij hun kinderen gebaren én op haar werk als docente op een ROC.

Hoi, ik ben Rachel. Altijd heb ik me aangetrokken gevoeld tot Gebarentaal, maar heb nooit de stap gezet omdat de opleiding erg intensief is. Toen was daar babygebaren… Gemakkelijk en heel erg bruikbaar bij mijn dochter toentertijd 4 maanden. Ze vond het meteen heel leuk wat mama deed en toen ze met 9 maanden ‘mama’ gebaarde werd de omgeving ook enthousiast. Ik vond dat Limburg hier meer mee moest en werd docent bij Baby- en kindergebaar. Het taboe ‘wat is gebaren toch raar en vreemd’ weghalen en laten zien hoe je met je kind kunt communiceren voordat het kan praten, dat hoop ik aan jullie mee te kunnen geven.

babygebaren docent rachel
Naar de agenda!

Babygebaren Limburg: Rianne

Babygebaren leren in Limburg? Wees welkom bij Rianne. Sinds 2012 is Baby- en kindergebaar actief in Limburg met het verzorgen van diverse workshops. Daarnaast gebruikt Rianne thuis bij hun kinderen gebaren én op haar werk als juf in de kinderopvang.

Hoi, mijn naam is Rianne Theunissen. Mama van vier zonen. Tijdens de zwangerschap van de oudste kwam ik aanraking met het concept van baby- en kindergebaren en ben ik me er verder in gaan verdiepen. Ik ben er echter nog niet meteen mee begonnen, omdat ik dacht dat hij er nog te klein voor zou zijn. Het tegendeel bleek echter waar; hij pikte het gebaren snel op en we hadden er vooral veel plezier in samen. Bij de tweede zijn we er nog eerder mee begonnen en heb ik via Baby- en Kindergebaar de scholing gevolgd om docent te kunnen worden. Vervolgens heb ik niet alleen thuis, maar ook in mijn werk op een basisschool en de peuteropvang ervaren dat het erg leuk en zinvol is om met gebaren de dagelijkse activiteiten en handelingen te ondersteunen. Inmiddels zijn we thuis volop aan het gebaren met onze jongste twee zoontjes. En daarbij word ik goed geholpen door de enthousiaste grote broers. Ik hoop dit enthousiasme door te kunnen geven aan andere ouders en hen te helpen in de communicatie met hun kleintje.

babygebaren docent rianne
Naar de agenda!

Babygebaren Zuid Hollandse Eilanden: Anja

Mijn naam is Anja Verbaan.
Moeder van twee volwassen kinderen en woonachtig op het mooie Zuid Hollandse eiland Voorne Putten.

Van 2012 tot 2014 heb ik 4 modules gebarentaal gevolgd bij het Nederlands gebarencentrum. Het was voor mij duidelijk dat ik hier meer mee wilde gaan doen.
In 2014 mocht ik starten op de Dovenschool in Rotterdam en kinderen met specifieke problemen ondersteunen in de klas.

Ook wilde ik graag het gebaren met horende kinderen meer bekendheid geven en ben ik de cursus docent baby-en kindergebaren gaan volgen.
Ondertussen ondersteun ik kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking in de klas op het regulier onderwijs. Ik gebruik bij deze kinderen veel gebaren en vind het mooi te zien dat zij zich makkelijker uiten door het gebruik van gebaren en hier ook veel plezier aan beleven.

Meld je aan voor een gezellige, interactieve workshop van baby- en kindergebaren.

babygebarendocent anja
Naar de agenda!