Docent babygebaren worden?

Docent babygebaren worden?

Vrijwel dagelijkse krijgen we een mail van iemand die enthousiast is om docent babygebaren te worden bij Baby- en kindergebaar. We vinden dat iedere keer weer een eer om te lezen, maar zijn ook kritisch. Niet iedereen laten we zomaar toe tot onze docententraining. We staan immers voor kwaliteit én enthousiasme, wat we beide graag overbrengen op de deelnemers aan onze cursussen.

Ervaring
We vinden ervaring van onze docenten erg belangrijk. Uit eigen ervaring kunnen vertellen dat babygebaren werkt is toch heel anders dan een standaard tekstje opdreunen vanaf een powerpoint. Uit eigen ervaring vertellen hoe jij je voelde toen jouw kind ging gebaren, dat jij ook wel eens dacht ‘ik stop er mee’ en andere ouders gerust kunt stellen dat deze fase heel normaal is. Dat leren de beste boeken en trainingen je niet, die ervaring moet je zelf opdoen. We vragen daarom van onze (toekomstige) docenten dat ze ervaring hebben met babygebaren. In privé of werk situatie: als moeder van kinderen met wie je babygebaren gebruikt, als gastouder of juf op een kinderdagverblijf. Wij gebruiken bij babygebaren de gebaren uit de NGT. (babygebaren kun je zien als een vorm van NMG) Soms heb je wel ervaring met het gebruik van NGT, niet specifiek met babygebaren. We bekijken dan samen hoe je ervaring met babygebaren kunt opdoen.

Een boek, app of cursus
Het zal je misschien verbazen, maar een groot deel van de enthousiastelingen die zich aanmelden voor de docententraining, heeft nog nooit een cursus babygebaren gevolgd. Hoe weet je dan dat je het geven van deze cursussen leuk vind? Op de vraag of men ervaring heeft met babygebaren, wordt vaak geantwoord: “Ik heb een boek uit de bieb gelezen”, of: “Op mijn telefoon staat een gebarenapp en daar zoek ik nieuwe gebaren in op.” Dat is mooi. Er zijn een heleboel goede boeken en apps over babygebaren. Maar het zijn geen cursussen. (Daar schreef ik eerder dit blog over) Deze enthousiastelingen raden we aan, eerst een cursus bij ons te komen volgen. Immers, als je nog geen cursus hebt gedaan, weet je ook niet of het je aanspreekt om deze cursus zelf te gaan verzorgen. Daarbij: maak tijdens een cursus kennis met een toekomstige collega, kijk het kunstje af, bedenk of onze werkwijze je aanspreekt. Zo niet, even goede vrienden. Zo wel, dan kom je goed beslagen ten ijs tijdens de docententraining.

Jij bent als docent het visitekaartje van Baby- en kindergebaar. We willen zeker weten dat jij de deelnemers de gebaren goed aanleert, enthousiast kan vertellen over de voordelen van babygebaren en vragen & twijfels van deelnemers goed kan beantwoorden. Natuurlijk komt deze informatie tot in den treuren aan bod tijdens de docententraining. Maar hoe fijn is het als je er zelf, in je eigen woorden, vanuit je eigen ervaring, over kunt spreken? Het jij al deze ervaring al? Kun jij enthousiast vertellen over babygebaren? Overtuig ons dan dat jij de docent bent die we zoeken, dat deze bijbaan precies bij jou past en geef je op voor onze docententraining.

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.